Διορθωτικές τάσεις στη Wall Street

Πτώση που, κατά πολλούς αναλυτές, αποτελεί ”φυσιολογική διόρθωση” κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στης Wall Street. Aρνητική ήταν η επιρροή της ανακοίνωσης της Prudential, η οποία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη οίκων, όπως η Merrill Lynch, η Goldman Sachs και η Lehman Brothers. Στο +11,11% ο τίτλος της Εθνικής.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall, καθώς αρκετοί επενδυτές προτίμησαν να ”προφυλάξουν” το ρευστό τους, μετά την επί τρεις εβδομάδες ανοδική πορεία των δεικτών, αλλά και εν όψει κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων.

Την τρέχουσα εβδομάδα είναι προγραμματισμένο μεταξύ άλλων να ανακοινωθεί το ΑΕΠ των ΗΠΑ (31/10), η καταναλωτική εμπιστοσύνη (29/10) και ο δείκτης PMI Chicago (31/10).

Το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών ήταν θετικό, αλλά λίγο αργότερα σημειώθηκαν αρκετές πωλήσεις, που αποδίδονται από τους αναλυτές σε ”φυσιολογική διόρθωση”. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, εξαιρουμένης της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο Dow, από τις 9 Οκτωβρίου, έχει εμφανίσει άνοδο κατά 19%.

Θετική ήταν η είδηση της αναβάθμισης της Citigroup από τη Lehman Brothers, όπως και η αναβάθμιση ολόκληρου του τομέα των τραπεζών σε neutral από negative, καθώς ο οίκος εκτιμά ότι η περίπτωση double dip απομακρύνεται για τις αγορές.

Ευεργετική για τις επόμενες συνεδριάσεις χαρακτηρίζεται άλλωστε και η ανακοίνωση της American Express για τα κέρδη τριμήνου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αντίθετα, αρνητική στάθηκε η επιρροή από την ανακοίνωση της Prudential, η οποία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη οίκων, όπως η Merrill Lynch, η Goldman Sachs και η Lehman Brothers.

Κέρδη κατέγραψαν εξάλλου οι ελληνικοί τίτλοι στις αμερικανικές αγορές. Ο τίτλος της Εθνικής έκανε ”άλμα” κατά 11,11% (στα 3 δολ.), αυτός της 3Ε, κέρδισε 0,36% (στα 13,85 δολ.), ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ διαμορφώθηκε στο +3,16% και στα 5,88 δολ.

Στο -0,90% και τις 8.368 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ πτώση κατά 1,15% εμφάνισε ο Nasdaq, στις 1.315 μονάδες. Στο -0,83% ολοκλήρωσε την ημέρα ο S&P 500, στις 890 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v