Σε Γκρίνσπαν πετά το ”μπαλάκι” η Wall (update)

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall μετά το ”μπαράζ” αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων για ΑΕΠ γ΄ τριμήνου, επιδόματα ανεργίας και PMI, ενώ παραμένουν τα σενάρια για μείωση επιτοκίων από τη FED. Τα αποτελέσματα της Exxon Mobil, αν και μειωμένα, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Νέα τόνωση προσφέρει στις αμερικανικές αγορές η σημαντική πτώση του δείκτη PMI, καθώς προστίθεται στα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία από ΑΕΠ γ΄ τριμήνου, και απασχόληση. Τα αμακροοικονομικά στοιχεία, επισημαίνουν αναλυτές, συντηρούν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων την επόμενη Τετάρτη.

Με αυξημένο ρυθμό ανακοινώθηκε το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ, στο 3,1%, έναντι του 1,3%, όπου είχε βρεθεί το προηγούμενο, δεύτερο τρίμηνο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη αύξηση, στο 3,6%.

Εξάλλου, σημαντική αύξηση κατέγραψαν την εβδομάδα που πέρασε οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, στις 410.000, έναντι 394.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές περίμεναν 399- 400.000.

Άλλωστε, σημαντική πτώση εμφάνισε για τον Οκτώβριο ο δίεκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του Σικάγο κια διαμορφώθηκε στο 45,9, έναντι προβλέψων για 44 και ενώ τον σεπτέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 48,1.

Στο εταιρικό επίπεδο, η Exxon Mobil ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ήταν σημαντικά χαμηλότερα από πέρσι, αλλά που κατέφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η εταιρία οικιακού εξοπλισμού και marketing, Martha Stewart, ανακοίνωσε σημαντικά μειωμένα κέρδη σε σχέση με πέρσι, εκπληρώνοντας όμως τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο +0,62% και τις 8.479 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 1,39% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.345 μονάδες. Ποσοστιαία μεταβολή +0,70% καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ο οποίος συναντά τις 896 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v