Νευρικό το κλίμα στη Wall εν όψει Fed

Η ανάκαμψη των μετοχών της Boeing είναι ο λόγος που ο Dow Jones διατηρείται σε θετικό επίπεδο εν αναμονή της απόφασης της Fed αλλά και των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ οι υποβαθμίσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου οδηγούν σε απώλειες τον Nasdaq.

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να διατηρείται σε θετικό έδαφος ωθούμενος από τα κέρδη της Boeing, ενώ ο Nasdaq πιέζεται από τις τεχνολογικές μετοχές και την αναμονή για την αυριανή συνεδρίαση της Fed.

Όσον αφορά στις σημερινές εκλογές, το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να διατηρήσει τον έλεγχο της Βουλής των αντιπροσώπων αλλά και να κερδίσει τη Γερουσία. Η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θεωρείται από αρκετούς επενδυτές ως ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η συνεδρίαση της Fed, με την πλειονότητα των αναλυτών να είναι βέβαιοι για την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την έναρξη του έτους.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές τόσο της Boeing όσο και της Lockheed Martin, καθώς οι επενδυτές επωφελούνται από τη χαμηλή τιμή των μετοχών του αμυντικού κλάδου, ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών.

Αντίθετα, χαμηλότερα κινείται η μετοχή της American Express καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία σε neutral από buy. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Intel και η Hewlett-Packard.

Άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Cisco Systems, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν αύριο. Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές της Adobe Systems καθώς η Deutsche Bank υποβάθμισε την εταιρία σε sell από hold.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται στις 8638,12 μονάδες με κέρδη 0,78% ενώ και ο S&P κερδίζει 0,45% στις 912,45 μονάδες. Αντίθετα, στο –0,40% κυμαίνεται ο Nasdaq και στις 1390,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v