Ράλι στο Nasdaq

Ακόμη υψηλότερα φαίνεται ότι ”στοχεύουν” οι αμερικανικές αγορές και ειδικότερα ο Nasdaq, στη σημερινή ”εορταστική”, όπως όλα δείχνουν συνεδρίαση, εν μέσω έντονης αισιοδοξίας ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στην συνεδρίαση της Τετάρτης, αλλά και ύστερα από τη θετική απόφαση του δικαστηρίου για τη Microsoft. Σημαντικά κέρδη 4,8% στο DAX.

Μίνι ράλι καταγράφουν οι αμερικανικές αγορές κατορθώνοντας όχι απλώς να διατηρήσουν αλλά και διευρύνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αισιόδοξου κλίματος για την φημολογούμενη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, αλλά και τη θετική απόφαση του δικαστηρίου για τη Microsoft.

Η τελευταία έλαβε μια…γερή δόση θετικών νέων στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε τη συμφωνία της Microsoft με την αμερικανική κυβέρνηση για το θέμα του μονοπωλίου.

Την πορεία της Microsoft (+7,10%) ακολουθούν στο σύνολό τους σχεδόν και οι υπόλοιπες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Cisco Systems, η Intel και η ανταγωνίστριά της στον κλάδο της πληροφορικής Oracle.

Ράλι καταγράφει και ο τίτλος της εταιρίας υπολογιστών ΙΒΜ, ύστερα από την ανακοίνωση κατασκευής ενός συστήματος παραγωγής μικροεπεξεργαστών με πολύ υψηλότερη ταχύτητα από την τωρινή.

Κατά 8% ενισχύονται και οι μετοχές της Walt Disney, ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρία, αρκετοί είναι οι επενδυτές που δείχνουν την προτίμησή τους στις μετοχές της.

Θετικά επιδρά ακόμη στην αγορά η μικρότερη από ό,τι αναμενόταν υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, κατά 2,3% έναντι εκτιμήσεων για 3%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8694,44 μονάδες με κέρδη 2,08%, ενώ ακολουθεί ο S&P με άνοδο 2,21% στις 920,84 μονάδες. Κατά 3,61% ενισχύεται ο Nasdaq, στις 1409,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v