Microsoft: Εγκρίθηκε η συμφωνία με την κυβέρνηση

Κέρδισε τον δικαστικό συμβιβασμό η Microsoft για τη διατήρηση των τεχνολογιών της και υποσχέθηκε αναθεώρηση των εμπορικών της πολιτικών για τις εταιρίες που θέλουν να ενσωματώσουν τις δικές τους τεχνολογίες στα Windows.

Microsoft: Εγκρίθηκε η συμφωνία με την κυβέρνηση
Επέτρεψε τον δικαστικό συμβιβασμό, η τελική απόφαση, ανάμεσα στη Microsoft και την αμερικανική κυβέρνηση, για τη υπόθεση καταπάτησης νόμων περί μονοπωλίου από την εταιρία, αλλά ο δικαστικός της αγώνας δεν τελειώνει εδώ, αναφέρουν αρμόδιες αρχές της Βαλτιμόρης και των Βρυξελλών.

O δικαστικός συμβιβασμός αφήνει στη Microsoft ανέγγιχτο το μονοπώλιο για ορισμένες τεχνολογίες της σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η δικαστής όρισε υπεύθυνο το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, σε περίπτωση καταπάτησης των όρων του δικαστικού συμβιβασμού.

Με αυτό τον τρόπο καταδεικνύει τον Bill Gates ως τον πρώτο μεταξύ των υπευθύνων που θα υποστούν δικαστικές συνέπειες, εάν η εταιρία συνεχίζει τη μέχρι σήμερα ”παραβατική” εμπορική πολιτική της.

Επιπλέον, πολιτειακές και κυβερνητικές αρχές εξετάζουν κατά πόσο οι νέες ρήτρες πνευματικών δικαιωμάτων, σχετικά με τα Windows, καταπατούν τους όρους του δικαστικού συμβιβασμού, ειδικότερα, για τους όρους συνεργασίas και τα δικαιώματα που οι εταιρίες πρέπει να καταβάλλουν, αν θέλουν να ενσωματώσουν προϊόντα τους συμβατά στο λειτουργικό των Windows.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της, ετοιμάζει ειδικούς αντιμονοπωλιακούς νόμους, οι οποίοι θα εφαρμοστούν ειδικά για τις εμπορικές πολιτικές της Microsoft σχετικά με τους εταιρικούς και διαδικτυακούς servers, ενώ διεξάγει έρευνες εάν και κατά πόσον τα Windows XP καταπατούν αντιμονοπωλιακούς νόμους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v