ΗΠΑ: Πτώση 2,3% στις βιομηχανικές παραγγελίες

Πτώση, αν και μικρότερη των εκτιμήσεων, κατέγραψαν για τρίτη φορά στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

ΗΠΑ: Πτώση 2,3% στις βιομηχανικές παραγγελίες
Χαμηλότερα κινήθηκαν για τρίτο μήνα στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ για το μήνα Σεπτέμβριο, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 2,3% το Σεπτέμβριο έναντι εκτιμήσεων για 3%, στα 318,1 δισ. δολάρια, ύστερα από την πτώση κατά 0,4% του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Εξαιρουμένων των παραγγελιών για εξοπλισμό μεταφορών, το ποσοστό θα κατέγραφε άνοδο 0,6%.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι εταιρίες εμφανίζονται απρόθυμες να αυξήσουν τις παραγγελίες έως ότου ανακάμψει η ζήτηση. Εξάλλου, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν στα δύο τρίτα της οικονομίας, επιβραδύνονται ενώ και οι επιχειρηματικές επενδύσεις βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

Στην ευρωζώνη, ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) σημείωσε άνοδο 0,35 το Σεπτέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του Αυγούστου, ενώ κατά 0,1% ενισχύθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει την μηνιαία αύξηση, ενώ περίμεναν ότι το ποσοστό θα παραμείνει αμετάβλητο σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v