Θετικά μηνύματα από ISM στη Wall (update)

Στο 53,1 υποχώρησε ο δείκτης ISM (τάσεις στην παροχή υπηρεσιών) στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο από το 53,9 το Σεπτέμβριο και εκτιμήσεις για υποχώρηση στο 52, εξέλιξη που έτυχε θετικής αποδοχής στη Wall η οποία σε κάθε περίπτωση αναμένει τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά και την αυριανή συνεδρίαση στη Fed. Παραμένουν οι πιέσεις στο Nasdaq.

Επιφυλακτικά ξεκίνησε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ύστερα από συνεχείς ημέρες κερδών, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των εκλογών στο Κογκρέσο, αλλά και η συνεδρίαση της Fed αύριο (Τετάρτη).

Ωστόσο, θετική φαίνεται ότι είναι η επίδραση της υποχώρησης του δείκτη ISM (δείκτης τάσεων στην παροχή υπηρεσιών) στο 53,1 έναντι εκτιμήσεων για πτώση στο 52, από το 53,9 του Σεπτεμβρίου.

Πιέσεις εξακολουθούν να δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από τις υποβαθμίσεις της Yahoo αλλά και της Adobe Systems.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους και στις εκλογές, τονίζοντας ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατορθώσουν να πάρουν τον έλεγχο και των δύο τμημάτων του Κογκρέσου, ίσως να μην είναι και τόσο δυσάρεστο.

Ωστόσο το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, όπου και αναμένεται η αμερικανική κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά από την έναρξη του έτους.

Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων τίθεται ως φαβορί για να ανακτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και ίσως να κερδίσει τον έλεγχο της Γερουσίας στις σημερινές εκλογές. Χαρακτηριστικό είναι πως η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θεωρείται από αρκετούς επενδυτές θετικό για τις επιχειρήσεις.

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της American Express, ύστερα από την υποβάθμισή της από την Merrill Lynch σε neutral από buy. Παράλληλα, η Deutsche Bank υποβάθμισε την Adobe Systems σε sell από hold, με τις μετοχές της να καταγράφουν ήδη σημαντική πτώση.

Σε buy από strong buy υποβαθμίστηκαν και οι μετοχές της Yahoo, από την First Albany. Εξάλλου, η Merrill Lynch υποβάθμισε την Bob Evans Farm σε neutral από nuy, αναθεωρώντας προς τα κάτω και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 στα 2 δολάρια ανά μετοχή από τα 2,10 δολάρια. Αντίθετα, η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε την Eastman Chemical σε neutral.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8613,50 μονάδες με άνοδο 0,48% ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,32% στις 1392,10 μονάδες. Υψηλότερα κινείται ο S&P περί το 0,06% στις 908,90 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v