Περιόρισε τα κέρδη στο κλείσιμο η Wall Street

Με σαφώς χαμηλότερα κέρδη από ό,τι κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης έκλεισε η αμερικανική αγορά, με το θετικό κλίμα ωστόσο να παραμένει ύστερα από την αντίστοιχη θετική απόφαση του δικαστηρίου για τη Microsoft αλλά και τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Με χαμηλότερα κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, κατορθώνοντας να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος ύστερα από την ανακοίνωση της θετικής για τη Microsoft απόφασης του αμερικανικού δικαστηρίου, αλλά και των προσδοκιών της αγοράς για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Η Microsoft έλαβε μια…γερή δόση θετικών νέων στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε τη συμφωνία της εταιρίας με την αμερικανική κυβέρνηση για το θέμα του μονοπωλίου.

Την πορεία της Microsoft (+5,98%) ακολούθησαν στο σύνολό τους σχεδόν και οι υπόλοιπες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Cisco Systems, η Intel και η ανταγωνίστριά της στον κλάδο της πληροφορικής Oracle.

Ράλι κατέγραψε και ο τίτλος της εταιρίας υπολογιστών ΙΒΜ, ύστερα από την ανακοίνωση κατασκευής ενός συστήματος παραγωγής μικροεπεξεργαστών με πολύ υψηλότερη ταχύτητα από την τωρινή.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές της Walt Disney, ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρία, αρκετοί είναι οι επενδυτές που δείχνουν την προτίμησή τους στις μετοχές της.

Θετικά επέδρασε ακόμη στην αγορά η μικρότερη από ό,τι αναμενόταν υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, κατά 2,3% έναντι εκτιμήσεων για 3%.

Όσον αφορά στις μετοχές ελληνικού ενδιαφέροντος, η Εθνική κατέγραψε κέρδη της τάξης του 3,10% στα 2,99 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ αυξήθηκε κατά 3,42% στα 5,75 δολάρια. Αντίθετα, η μετοχή της 3Ε έκλεισε με απώλειες 0,36% στα 13,90 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8571,60 μονάδες με κέρδη κατά 0,63%, ενώ ακολούθησαν ο Nasdaq με άνοδο 2,63% στις 1396,51 μονάδες και ο S&P με κέρδη 0,82% στις 908,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v