Γιορτάζουν τις εκλογές, περιμένοντας τη FED

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στη Wall εν αναμονή της απόφασης της FED για τα επιτόκια, με τους βασικούς δείκτες να αλλάζουν συνεχώς, πλην όμως οριακά, πρόσημο. Στα θετικά της ημέρας η επικράτηση των ρεπουμπλικάνων και η παραίτηση του προέδρου της SEC, Χάρβευ Πητ.

Την υπεροχή των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ”γιορτάζει” ακόμη η αμερικανική αγορά, έχοντας ”ρίξει” ωστόσο τους τόνους, καθώς πλησιάζει η ώρα ανακοίνωσης της απόφασης για τα επιτόκια από τη Fed.

Εκτός από την νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίοι κέρδισαν τον έλεγχο του Κογκρέσου με πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, η αγορά βλέπει με ”καλό μάτι” και την παραίτηση του προέδρου της SEC, Χάρβεϋ Πιτ.

Ο τελευταίος μάλιστα, είχε δεχτεί έντονες πιέσεις και επικρίσεις τόσο από στελέχη των Δημοκρατικών όσο και από Ρεπουμπλικάνους, καθώς δεν πληροφόρησε τα άλλα στελέχη της Επιτροπής αλλά και το Λευκό Οίκο, για τα πιθανά προβλήματα που αφορούν στον διορισμό του Γουίλιαμ Γουέμπστερ ως επικεφαλής μιας νέας επιτροπής ελέγχου.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Intel, ύστερα από την επαναδιατύπωση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου. Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές της Cisco, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το τρίτο τρίμηνο, ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,13% στις 8667,11 μονάδες, ενώ ακολουθεί και ο Nasdaq με απώλειες 0,24% στις 1397,81 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,335 στις 912,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v