Ιράκ και εταιρικά νέα πίεσαν τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος ”έκλεισαν” οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall, κυρίως λόγω των δυσάρεστων εταιρικών νέων, αλλά και της απόφασης που ελήφθη από το Συμβουλίο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με το Ιράκ, η οποία επανέφερε το θέμα του πολέμου στο προσκήνιο.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street, κυρίως λόγω της ”γερής δόσης” αρνητικών εταιρικών ειδήσεων που έλαβε, αλλά και της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με το Ιράκ, η οποία θορύβησε τους επενδυτές.

Tον χορό των αρνητικών εταιρικών νέων ”έσυρε” η McDonalds, η οποία σε ανακοίνωσή της προέβλεψε πως τα κέρδη ανά μετοχή της για το τρέχον έτος θα διαμορφωθούν σε επίπεδα εκτός του εύρους των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ επίσης προτίθεται να μειώσει κατά 175 τα εστιατόριά της.

Απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Walt Disney, αφού η Lehman Brothers περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας στο τρέχον οικονομικό της έτος, ενώ ανάλογα κινήθηκε και η Merrill Lynch, υποβαθμίζοντας την εταιρία, από buy σε neutral.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Tenet Healthcare, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, ύστερα από την παραίτηση κορυφαίων στελεχών της.

Εξάλλου, η απόφαση του ΟΗΕ αναφορικά με το Ιράκ, αναζωπύρωσε μεταξύ των επενδυτών τους φόβους για το αναπότρεπτο του πολέμου, επιτείνοντας περαιτέρω το αρνητικό κλίμα.

Στις 8.537 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,57%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση ύψους 1,27%, στις 1.359 μονάδες.

Εξάλλου, ανάλογα πτωτικά (0,88%) κινήθηκε και ο S&P 500, στις 894 μονάδες.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,88%, στα 5,60 δολάρια, ενώ εκείνο της 3Ε δεν παρουσιάσε καμία μεταβολή (0,0%), στα 13,95 δολάρια.

Ο τίτλος της Εθνικής τέλος σημείωσε απώλειες κατά 0,63%, στα 3,13 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v