Με σοβαρές ”συνέπειες” απειλείται το Ιράκ

Με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί τον ιρακινό πρόεδρο να επιτρέψει την είσοδο στην χώρα του στους επιθεωρητές όπλων, ειδάλλως πιθανόν να αντιμετωπίσει ”σοβαρές συνέπειες”. Ο Σ. Χουσείν έχει στη διάθεσή του 7 ημέρες να ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Με σοβαρές ”συνέπειες” απειλείται το Ιράκ
Με 15 ψήφους υπέρ και καμία κατά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ουσιαστικά την αμερικανική θέση αναφορικά με το ζήτημα του Ιράκ, δίνοντας τέλος σε ένα ζήτημα που είχε δώσει λαβή για ποικίλα σχόλια, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά διεθνείς αναλυτές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απαιτεί από τον Ιρακινό πρόεδρο να δεχθεί άνευ όρων τους επιθεωρητές όπλων του ΟΗΕ, παρέχοντάς του μια τελευταία ευκαιρία να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην απευκταία περίπτωση που δεν συμβεί κάτι ανάλογο τότε πιθανόν να αντιμετωπίσει (Ιράκ) σοβαρές συνέπειες, ενώ ο Ιρακινός πρόεδρος έχει στην διάθεσή του 7 ημέρες ώστε να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας γα τις προθέσεις του.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Scott McGlenn επίσης χαρακτήρισε τελευταία ευκαιρία την παραπάνω απόφαση για το καθεστώς του Σ. Χουσείν ώστε να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες, τονίζοντας παράλληλα την πρόθεση των ΗΠΑ να δράσουν, σε άλλη περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v