Ρευστοποιήσεις και Ιράκ πιέζουν τη Wall

Με διευρυμένες απώλειες κινούνται αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω ανησυχίας για τις εξελίξεις στο Ιράκ, αλλά και τάσης αποκόμισης κερδών, που αποδίδεται στην σημαντική άνοδο του Οκτωβρίου. Εξάλλου, σημαντική πίεση ασκείται στον τίτλο της Hewlett Packard.

Διεύρυναν τις απώλειες, μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η επενδυτική ανησυχία για τις εξελίξεις σχετικά με το Ιράκ διογκώνεται, ενώ το ιρακινό κοινοβούλιο συνεδριάζει, ώστε να αποφασίσει τη στάση έναντι του νέου ”τελεσιγράφου” του ΟΗΕ.

”Με το μεγαλύτερο όγκο των αποτελεσμάτων και τη μείωση των επιτοκίων να ανήκουν στο παρελθόν, είναι πιθανό να δούμε κάποια αποκόμιση κερδών, ως αποτέλεσμα και της ανόδου του Οκτωβρίου”, παρατηρεί αμερικανός αναλυτής- άποψη που δεν φαίνεται παράλογη αν αναλογιστεί κανείς ότι τον προηγούμενο μήνα ο Dow κέρδισε περίπου 22%, ενώ ο Nasdaq περίπου 27%.

Εξάλλου, αρνητική επιρροή ασκεί και η πτωτική πορεία του δολαρίουμ, έναντι του ευρώ.

Της πτωτικής πορείας του Dow Jones ηγείται ο τίτλος της Hewlett Packard, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας, ότι ο επικεφαλής της, Michael Capellas αποχωρεί προς αναζήτηση άλλων επαγγελματικών ευκαιριών, ενώ δημοσίευμα της wall Street Journal τον θέλει πρώτο στη λίστα των υποψηφίων να αναλάβουν την ηγεσία της Worldcom.

Πίεση εξακολουθούν να δέχονται οι μετοχές της McDonald’s μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του 2002 και 2003 από τη Merrill Lynch, ως αποτέλεσμα της προειδοποίησης που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η εταιρία και αφορά προβλέψεις για χαμηλότερα κέρδη το 2002.



Στο -1,19% και τις 8.435 μονάδες κινείται ο Dow, ενώ απώλειες κατά 2% καταγράφει ο Nasdaq, πέριξ των 1.332 μονάδων. Πτωτικά κατά 1,34% κινείται και ο S&P 500, στο επίπεδο των 882 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v