Θετικά μηνύματα στέλνει η Wall Street

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου είναι αυτές που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν την πορεία της αμερικανικής αγοράς, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Oracle ότι πρόκειται να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2003, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα της Vodafone για το εξάμηνο.

Θετικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Oracle ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2003.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με το ότι πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας που έχει δοθεί στο Ιράκ ως την Παρασκευή σχετικά με την αποδοχή ή όχι των επιθεωρητών του ΟΗΕ, διατηρεί τις πιέσεις στη Wall Street.

Μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο στην Καλιφόρνια, ο οικονομικός διευθυντής της Oracle, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής παγκοσμίως, επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του δευτέρου τριμήνου χρήσης, ενώ ανακοίνωσε ότι η εταιρία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2003.

Θετικά επιδρούν ακόμη στην αγορά και τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για την Vodafone, η οποία ανακοίνωσε συρρίκνωση των ζημιών της, προβλέποντας μάλιστα και ανάπτυξη των εσόδων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Υψηλότερα κινείται και ο τίτλος της JC Penney, καθώς η εταιρία λιανικής ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8415,08 μονάδες με κέρδη 0,67% ενώ ακολουθεί ο Nasdaq με άνοδο κατά 0,86%. Ο S& P καταγράφει κέρδη 0,67% στις 882,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v