Πρωτιά για την Morgan Stanley στις ευρωπαϊκές Μ&Α

Στην κορυφαία θέση μεταξύ των εταιριών παροχής συμβουλών σε συγχωνεύσεις και εξαγορών στην Ευρώπη πέρασε η Morgan Stanley, ύστερα από τη συμμετοχή της στην εξαγορά ύψους 14,2 δισ. δολαρίων της Household International από την HSBC.

Πρωτιά για την Morgan Stanley στις ευρωπαϊκές Μ&Α
Την πρώτη θέση μεταξύ των εταιριών παροχής συμβουλών σε συγχωνεύσεις και εξαγορές μεταξύ ευρωπαϊκών εταιριών κατέλαβε η Morgan Stanley, ύστερα από τη συμμετοχή στην εξαγορά της Household International από την HSBC, ύψους 14,2 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, διασφάλισε και τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Goldman Sachs Group, η οποία παρείχε τις υπηρεσίες της στην Household International, διατήρησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η εν λόγω εταιρία, η οποία κατείχε την πρωτιά στην Ευρώπη για τα τρία τελευταία χρόνια, αυτή τη στιγμή είναι στην έβδομη θέση.

Η αξία των εξαγορών και των συγχωνεύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο έχει υποχωρήσει κατά 30% αυτό το έτος. Η προσφορά από την HSBC, την μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά αυτό το έτος, και η μεγαλύτερη από εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Τόσο η Morgan Stanley όσο και η Goldman Sachs είναι παραδοσιακά μεταξύ των κορυφαίων εταιριών παροχής συμβουλών σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, στοιχείο που τους επιτρέπει να μην επηρεάζονται άμεσα από τα προβλήματα που απασχολούν εμπορικές τράπεζες όπως η Citigroup και η JP Morgan Chase.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v