ΗΠΑ: Macro στοιχεία ξεπερνούν τις εκτιμήσεις

Ελαφρώς θετικότερα των εκτιμήσεων (-0,2%) ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις οκτωβρίου στις ΗΠΑ, αφού δεν παρουσίασαν μεταβολή. Καλύτερα των εκτιμήσεων και τα στοιχεία από τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας (στις 388 χιλ. από εκτιμήσεις για 396 χιλ.).

ΗΠΑ: Macro στοιχεία ξεπερνούν τις εκτιμήσεις
Θετικά ήταν τα πρώτα αμερικανικά μακροοικονομικά νέα της εβδομάδας, τόσο από τις λιανικές πωλήσεις, όσο και από αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Οι λιανικές πωλήσεις για το μήνα Οκτώβριο δεν σημείωσαν μεταβολή, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση της τάξης του –0,2% και ενώ τον Σεπτέμβριο είχαν διαμορφωθεί στο –1,3%. Εξάλλου στα στοιχεία που δεν συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων, σημειώθηκε αύξηση κατά 0,7%, έναντι εκτιμήσεων για 0,3% και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν διαμορφωθεί στο –0,1%.

”Ακόμα και αν το τέταρτο τρίμηνο δείχνει πιο αδύναμο για την κατανάλωση, λόγω της επιβράδυνσης στις πωλήσεις αυτοκινήτων, πιστεύω ότι οι καταναλωτές θα διατηρήσουν την ανάκαμψη”, σχολίασε αμερικανός αναλυτής.

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν όμως και τα εβδομαδιαία στοιχεία από τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, αφού διαμορφώθηκαν στις 388.000, έναντι εκτιμήσεων για παραμονή τους στις 396.000.

Στο –0,1% διαμορφώθηκαν οι τιμές εισαγωγών (εξαιρουμένου του πετρελαίου) τον Οκτώβριο, έναντι επίδοσης 0,2% τον Σεπτέμβριο, ενώ στο 0,1% ανακοινώθηκε ο δείκτης τιμών εξαγωγών (εξαιρουμένων των γεωργικών προϊόντων), ενώ τον προηγούμενο μήνα δεν είχε σημειωθεί μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v