Θετική αντιστροφή κλίματος στη Wall (update)

Οι ενδείξεις ότι το Ιράκ θα αποδεχτεί τελικώς την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ αλλά και οι προσδοκίες, ύστερα από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν, ότι η Fed θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια αν χρειαστεί, έχουν αντιστρέψει θετικά το κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Θετικό είναι πλέον το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς οι προσδοκίες για επίλυση του θέματος επιθεώρησης των όπλων του Ιράκ από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ αλλά και οι προσδοκίες για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από τη Fed, εάν χρειαστεί, οδηγούν σε άνοδο τις αγορές.

Κέρδη της τάξης του 0,79% στις 8451,61 μονάδες καταγράφει ο Dow Jones, ο Nasdaq κινείται με άνοδο 0,37% στις 1.354 μονάδες, ενώ και ο S&P κερδίζει περί το 0,50% διαμορφούμενος στις 887,35 μονάδες.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν επηρέασαν αρνητικά αρχικώς την αγορά, όπως και οι νέοι ”τρομοφόβοι” που δημιουργήθηκαν ύστερα από νέο μήνυμα του Μπιν Λάντεν προς τις ΗΠΑ αλλά και τους συμμάχους της, για περαιτέρω τρομοκρατική ”δράση”.

Ο Γκρίνσπαν σχολίασε πως η μείωση των επιτοκίων την προηγούμενη εβδομάδα κατά 0,50% αναμένεται να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία ώστε να ξεπεράσει τις ”δυσκολίες” που έχουν δημιουργηθεί, ύστερα από την υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών αλλά και της εμπιστοσύνης.

Οι επενδυτές, ύστερα από περισσότερη ”μελέτη” και ”επεξεργασία” των δηλώσεων Γκρίνσπαν, αποφάσισαν ότι η Fed θα προχωρήσει και σε νέα μείωση των επιτοκίων εάν χρειαστεί, προκειμένου να ωθήσει την οικονομία.

Θετικά επηρεάζει ήδη την αγορά η Wal Mart Stores, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα κέρδη της να σημειώνουν άνοδο κατά 23% και τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 58 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v