Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ”τονώνει” τη Wall

Σε βελτίωση του κλίματος οδηγούν τη Wall τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μίτσιγκαν, χαρίζοντάς της απόσταση από τις δυσμενείς επιρροές άλλων macro στοιχείων (από αποθέματα, τιμές παραγωγού και βιομηχανική παραγωγή). Αρνητικά επηρεάζουν τα εταιρικά νέα από Dell και Intel.

Εξαϋλώνεται για τις αμερικανικές αγορές το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης μακροοικονομικά, αλλά και εταιρικά νέα, λόγω κυρίως ενθαρρυντικών στοιχείων από την καταναλωτική εμπιστοσύνη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Πτώση μεγαλύτερη του αναμενομένου εμφάνισε για τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή, η οποία διαμορφώθηκε στο -0,8%, έναντι προβλέψεων για -0,3% και ενώ τον Σεπτέμβριο είχε διαμορφωθεί στο -0,1%.

Αντίστοιχα, υποχώρηση σε σχέση τόσο με τις προβλέψεις όσο και με την επίδοση του προηγούμενου μήνα εμφάνισε η παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων, η οποία για τον Οκτώβριο βρέθηκε στο 75,2%, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 75,6%.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος ανακοινώθηκε, για τον Οκτώβριο, στο 1,1%, έναντι προβλέψεων για 0,2% και ενώ το Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στο 0,1%. Άλλωστε, στο 0,5% ανακοινώθηκαν τα αποθέματα επιχειρήσεων για το Σεπτέμβριο, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 0,2% και ενώ τον Αύγουστο είχαν διαμορφωθεί στο 0,1%.

Αντίρροπα (θετικά) λειτουργούν μέχρι αυτή την ώρα τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκαν από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Σύμφωνα με αυτά ο δείκτης βράθηκε στο 85, έναντι προβλέψεων για 82.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Dell ανακοίνωσε αποτελέσματα που δικαίωσαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και οι φήμες που θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους άποψη αναλυτών για ”χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα”, πλήττει την αξία της μετοχής.

Εξάλλου, η JP Morgan υποβάθμισε τη μετοχή της General Electric και τις προβλέψεις της για τα κέρδη, ενώ η Merrill Lynch έκανε το ίδιο με τη μετοχή της Intel (”sell” από ”neutral”). Σημαντικές οι απώλειες και για τη μετοχή της 3Μ, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, αξίας 300 εκατ. δολ.



Επιπρόσθετα, σήμερα, το FBI εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την πιθανότητα να εκδηλωθεί επίθεση της Αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο +0,16% και τις 8.556 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow (στις μονάδες), ενώ διακύμανση -0,04% σημειώνει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.410 μονάδων. Κατά 0,48% υψηλότερα διαμορφώνεται ο S&P 500, πέριξ των 908 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v