Δέσμη αρνητικών macro από ΗΠΑ (update)

Αρνητικότερα των εκτιμήσεων, αλλά και των προηγούμενων επιδόσεων ήταν τα μακροοικονομικά νέα από βιομηχανική παραγωγή, αποθέματα επιχειρήσεων, τιμές παραγωγού και παραγωγικότητα των εργοστασίων. Εξαίρεση αποτελούν τα προκαταρκτικά στοιχεία από το δείκτη εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν του Νοεμβρίου.

Δέσμη αρνητικών macro από ΗΠΑ (update)
Αρνητικότερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκαν τα μακροοικονομικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία.

Πτώση σημαντικά μεγαλύτερη του αναμενομένου εμφάνισε για τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή, η οποία διαμορφώθηκε στο -0,8%, έναντι προβλέψεων για -0,3% και ενώ τον Σεπτέμβριο είχε διαμορφωθεί στο -0,1%.

Αντίστοιχα, υποχώρηση εμφάνισε η παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων, η οποία για τον Οκτώβριο βρέθηκε στο 75,2%, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 75,6%. τον προηγούμενο μήνα, είχε βρεθεί στο 75,8%.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος ανακοινώθηκε, για τον Οκτώβριο, στο 1,1%, έναντι προβλέψεων για 0,2% και ενώ το Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στο 0,1%.

Η αύξηση είναι η μεγαλύτερη σε διάστημα δύο ετών, ενώ αποδίδεται στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων και στην ανοδική πορεία των τιμών αερίου. Όπως σχολιάζουν αναλυτές, η εξέλιξη είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επηρεάσει το ύψος του πληθωρισμού.

Εξάλλου, αύξηση παρουσίασαν και τα αποθέματα Σεπτεμβρίου, τα οποία ανακοινώθηκαν στο 0,5%, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 0,2% και ενώ τον Αύγουστο είχαν διαμορφωθεί στο 0,1%.

Φωτεινή εξαίρεση φαίνεται ότι αποτελούν τα προκαταρκτικά στοιχεία από το δείκτη εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν του Νοεμβρίου: Ο δείκτης ανακοινώθηκε στο 85 έναντι προβλέψεων για 82.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v