Νευρικό το κλίμα στη Wall Street

Κατεύθυνση μοιάζουν να αναζητούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά κινούμενοι σε διαφορετικές κατευθύνσεις ύστερα από έξι εβδομάδες κερδών, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η UAL Corp και η υποβάθμιση της AT&T από τη Lehman Brothers πιέζουν τους Dow Jones και S&P.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά ύστερα από έξι εβδομάδες συνεχόμενων κερδών, καθώς τα προβλήματα της UAL Corp αλλά και η υποβάθμιση της AT&T πιέζουν Dow Jones και S&P.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των εταιριών λιανικής, καθώς η Lowe’s ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 43 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 40 σεντς.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της Cisco Systems αλλά και της Sun Microsystems. Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της AT&T, καθώς η Lehman Brothers υποβάθμισε την εταιρία σε under weight, σχολιάζοντας μάλιστα πως η AT&T δεν αναμένεται να αντιστρέψει τη μείωση των εσόδων.

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά και την επιστροφή των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, προκειμένου για την έρευνα του οπλοστασίου της Βαγδάτης.

Αρνητικά επηρεάζει το κλίμα και η ανακοίνωση της UAL Corp για απολύσεις 9.000 εργαζομένων, περικοπή των πτήσεών της καθώς και αναβολή των παραγγελιών για 25 τουλάχιστο αεροσκάφη μέχρι το 2005.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8530,54 μονάδες με απώλειες 0,57%, ενώ και ο S&P κινείται στις 906,01 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,42%. Ο Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες 0,04% στις 1410,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v