Κέρδη λόγω Ιράκ για Dow και S&P

Με μικτές διαθέσεις συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς Dow Jones και S&P έχουν περάσει σε θετικό έδαφος ύστερα από τα θετικά νέα για το Ιράκ, ενώ ο Nasdaq αν και έχει περιορίσει τις απώλειές του, συνεχίζει με αρνητικό πρόσημο, εξαιτίας των πιέσεων σε Amazon, Advanced Micro Devices.

Μικτά είναι τα πρόσημα περί το μέσον της συνεδρίασης στη Wall Street, με τους Dow Jones και S&P να ενισχύονται ύστερα από τις θετικές ειδήσεις σχετικά με το Ιράκ, ενώ ο Nasdaq καταγράφει οριακές απώλειες λόγω της αρνητικής πορείας των Amazon, Advanced Micro Devices.

Το Ιράκ συμφώνησε να ανταποκριθεί στο αίτημα του ΟΗΕ σχετικά με την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου, όπου πρέπει να έχει δηλώσει εάν έχει όπλα μαζικής καταστροφής, προσφέροντας παράλληλα κάποια ”ανακούφιση” στους επενδυτές.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων της ημέρας, ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 0,3% τον Οκτώβριο, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου συρρικνώθηκε στα 38 δισ. δολάρια το Σεπτέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για 37,3 δισ. δολάρια.

Η Home Depot ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 40 σεντς ανά μετοχή έναντι 33 του προηγουμένου έτους, κατορθώνοντας να πετύχει τις εκτιμήσεις. Ωστόσο η εταιρία πρόσθεσε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων με πάνω από ένα έτος χρόνο λειτουργίας, υποχώρησαν 25 στη διάρκεια του τριμήνου.

Ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται πιέσεις από την Amazon, καθώς η Bear Sterns υποβάθμισε την εταιρία σε peer perform από outperform, με τη μετοχή της Amazon να καταγράφει απώλειες.

Εξάλλου, σημαντική πτώση σημειώνει και ο τίτλος της Advanced Micro Devices, της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών για υπολογιστές.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8527,02 μονάδες με κέρδη 0,48% ενώ και ο S&P κερδίζει 0,36% στις 903,60 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες 0,11% στις 1392,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v