Στο 0,3% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Στο 0,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ στα 38 δισ. δολ. μειώθηκε το έλλεμμα του εμπορικού ισοζυγίου στην ίδια χώρα το μήνα Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα ανέλθει στα 37,5 δισ. δολάρια.

Στο 0,3% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο
Σε πλήρη συνάφεια με τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το μήνα Οκτώβριο (0,3%), ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο 0,2%.

Η παραπάνω ενίσχυση του δείκτη τιμών καταναλωτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των τιμών στα καύσιμα και ιδιαίτερα στις τιμές του φυσικού αερίου και της βενζίνης, η τιμή της οποίας αυξήθηκε κατά 3,8% τον Οκτώβριο.

Αναλυτές της αγοράς πάντως δεν εξέφρασαν ιδιαίτερη ανησυχία για τα παραπάνω μεγέθη, αλλά και ούτε για τις τιμές των καυσίμων, θεωρώντας σημαντικότερο ζήτημα την δυναμική και τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Εξάλλου, στα 38 δισ. δολάρια μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για το μήνα Σεπτέμβριο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών ”συνηγορούσαν” για έλλειμμα ύψους 37,5 δισ. δολαρίων.

Κύκλοι της αγοράς αποδίδουν, μεταξύ άλλων, την παραπάνω εξέλιξη στην αποκλεισμό των λιμανιών της δυτικής ακτής, η οποία αποτέλεσε τροχοπέδη για τις εισαγωγές, αλλά και στους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ, οι οποίοι ωθούν τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις παραγγελίες τους ώστε να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v