Προβληματίζουν τα macro τη Wall

Με αρνητικές διαθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό και το έλλειμμα του ισοζυγίου ήταν μεν αντίστοιχα των εκτιμήσεων της αγοράς, ωστόσο, δεν κατορθώνουν, προς το παρόν, να συγκινήσουν τους επενδυτές.

Με τις ίδιες διαθέσεις που έκλεισε την προηγούμενη συνεδρίαση (πτωτικές) ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην αμερικανική αγορά, καθώς τα στοιχεία για την οικονομία που ανακοινώθηκαν και αφορούν στον πληθωρισμό και το έλλειμμα του ισοζυγίου, δεν κατορθώνουν να διαφοροποιήσουν το κλίμα.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι μερικές από τις τράπεζες αλλά και άλλες αμυντικές μετοχές κινούνται υψηλότερα, ενώ και το ίδιο κλίμα επικρατεί και στον πετρελαϊκό κλάδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,3% τον Οκτώβριο, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων. Εξάλλου, σύμφωνα με ξεχωριστή κυβερνητική ανακοίνωση το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 38 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο έναντι 38,3 δισ. δολαρίων του Αυγούστου. Οι οικονομολόγοι ωστόσο εκτιμούσαν ότι θα υποχωρούσε στα 37,3 δισ.

Από τις εταιρικές ανακοινώσεις ξεχωρίζει αυτή της Home Depot, με την εταιρία να ανακοινώνει κέρδη της τάξης των 40 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 33 της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν 9%.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις της τόσο για το τέταρτο τρίμηνο όσο και για το έτος, ήταν λίγο χαμηλότερες σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς, με τις μετοχές της Home Depot να υποχωρούν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης.

Η εταιρία πώλησης προϊόντων εξοπλισμού γραφείου Staples ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 27 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις κατά 3 σεντς, με τις μετοχές της εταιρίας να ακολουθούν ανοδική πορεία.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8434,26 μονάδες με απώλειες 0,62% ενώ ακολουθεί και ο Nasdaq με πτώση 0,60% στις 1385,38 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,46% στις 896,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v