H Citigroup... εισβάλλει στη Ρωσία!

Ειρηνική... επέμβαση στη Ρωσία επιχειρεί η Citigroup, καθώς είναι η πρώτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που ανοίγει υποκατάστημα λιανικών τραπεζικών δραστηριοτήτων στη Μόσχα, για να παρέχει τις υπηρεσίες της στους Ρώσους, οι οποίοι διαθέτουν πάνω από 80 δισ. δολάρια σε ξένο νόμισμα.

H Citigroup... εισβάλλει στη Ρωσία!
Η Citigroup, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως, ανοίγει το πρώτο υποκατάστημα Citibank στη Μόσχα προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες τις στους Ρώσους πολίτες.

Η Citigroup, η οποία ξεκίνησε να παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε εταιρίες στη Ρωσία το 1994, ανακοίνωσε ότι η μονάδα της ZAO Citibank Russia θα παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου καθώς και επενδυτικές συμβουλές.

Ο Ζαν Πολ Βοτρόν, αντιπρόεδρος της Citigroup για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εμφανίστηκε ”εντυπωσιασμένος” από την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι πως η οικονομία της χώρας διανύει το τέταρτο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης, ανεβάζοντας το μέσο μηνιαίο εισόδημα στα 147 δολάρια τον Αύγουστο έναντι 82 το 2000. Την ίδια στιγμή, αρκετοί Ρώσοι εμφανίζονται πρόθυμοι να εμπιστευτούν τα χρήματά τους στις τράπεζες της χώρας.

Η Citibank, η οποία πρόκειται αρχικά να επεκταθεί στη Μόσχα, αναμένεται να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από τράπεζες όπως η OAO Sberbank, κυβερνητικά ελεγχόμενη, και την Alfa Bank, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v