Επιφυλακτικές διαθέσεις στο Dow, κέρδη στο Nasdaq

Συγκρατημένη είναι η κίνηση του Dow, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα στοιχεία για την κατασκευή νέων κατοικιών, που κατέγραψε πτώση 11,4%, τη μεγαλύτερη των οκτώ ετών. Θετικά οδηγούν το Nasdaq οι εταιρίες ημιαγωγών.

Η μεγαλύτερη υποχώρηση (κατά 11,4%) της οκταετίας για την κατασκευή νέων κατοικιών προβλημάτισε αρχικά την αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να σημειώνει οριακές απώλειες, από τις οποίες ανέκαμψε λίγο αργότερα, δεχόμενος και τις θετικές επιδράσεις από την άνοδο των μετοχών ημιαγωγών, που οδηγούν σε κέρδη και το Nasdaq.

Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά η κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησε κατά 11,4% τον Οκτώβριο στα 1,6 εκατ. σπίτια, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα κυμαίνεται στα 1,71 εκατ.

Αντίστοιχα, η κορυφαία εταιρία στον κλάδο των υπολογιστών, ΙΒΜ, σημειώνει πτώση ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα επενδύσει περί τα 1 δισ. δολάρια στη νέα μονάδα παροχής υπηρεσιών και συμβουλών, αντί της υπηρεσιών τεχνολογίας.

Αντίθετα, ανοδική πορεία ακολουθεί η Cisco, ύστερα από την απόφαση των μετόχων της για τη μερισματική πολιτική της εταιρίας. Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών, με τις Applied Materials, Intel και Microsoft να σημειώνουν κέρδη ουσίας.

Θετικές τάσεις ακολουθούν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, καθώς η Credit Suisse First Boston σχολίασε ότι οι τωρινές συνθήκες είναι πιθανό να ωθήσουν υψηλότερα μέχρι και 30% τις μετοχές του κλάδου.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται στις 8502,00 μονάδες με κέρδη 0,32% ενώ ακολουθεί ο Nasdaq με άνοδο 1,41% στις 1393,87 μονάδες. Ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,58% στις 901,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v