Macro και Hewlett εκπλήσσουν θετικά τη Wall

Τόνωση στη Wall προσφέρει η καλύτερη του αναμενόμενου συμπεριφορά του ”δείκτη των δεικτών” τον Οκτώβριο, η οποία προστίθεται στα θετικά νέα από τα επιδόματα ανεργίας και στα αποτελέσματα της Hewlett Packard, αλλά και στην αρνητική προειδοποίηση της General Electric. Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη.

Σε θετικό κλίμα κινούυνται οι αμερικανικές αγορές, εν μέσω ευοίωνων εταιρικών νέων από τη Hewlett Packard, σημαντικής μείωσης των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, αλλά και καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση του ”δείκτη των δεικτών” για τον Οκτώβριο.

Ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο η Hewlett Packard, προκαλώντας την αναθεώρηση των εκτιμήσεων της CSFB για το σύνολο του έτους, αλλά και την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή.

Στον αντίποδα, αρνητική επιρροή ασκεί η αναθεώρηση των προβλέψεων της General Electric για τα κέρδη της του έτους (σε 1,51 δολ. ανά μετοχή από 1,65 δολ. ανά μετοχή), λόγω των χρεώσεων ύψους 14 σεντς ανά μετοχή που καλείται να αναλάβει απότις εργασίες της αντασφαλιστικής της μονάδας.

Εξάλλου, στις 376.000 μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, έναντι προβλέψεων για 394.000 και προηγούμενου αριθμού στις 388.000.

Χωρίς μεταβολή ανακοινώθηκε εξάλλου ο ”δείκτης των δεικτών” για το μήνα Οκτώβριο, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωσή του κατά 0,1% και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε βρεθεί στο -0,2%.

Στο +0,83% και τις 8.694 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης Dow, ενώ κέρδη της τάξης του 1,44% καταγράφει ο Nasdaq (στις 1.439 μονάδες). Ανοδική κατά 0,87% η κίνηση και του S&P 500, ο οποίος ”συναντά” τις 922 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v