Κέρδη ύστερα από δύο συνεδριάσεις για τη Wall

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών αλλά και αυτές του χρηματοοικονομικού, οδήγησαν σε υψηλά κέρδη την αμερικανική αγορά, για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, ”ανακουφίζοντας” τους επενδυτές.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η αμερικανική αγορά για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, ωθούμενη κυρίως από την άνοδο των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου αλλά και αυτού των ημιαγωγών.

Η Soundview Technologies αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή στόχο για αρκετές εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων και των KLA-Tencor και Novellus Systems. Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές των εν λόγω εταιριών, αλλά και των Intel και Applied Materials.

Στην άνοδο του τεχνολογικού κλάδου βοήθησε και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου της κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών, Analog Devices, που ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος της Cisco Systems, ύστερα από την απόφαση των μετόχων της για τη μερισματική πολιτική της εταιρίας, αλλά και η Microsoft. Κέρδη κατέγραψε και η IBM, ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα επενδύσει περί τα 1 δισ. δολάρια στη νέα μονάδα παροχής υπηρεσιών και συμβουλών, αντί σε αυτή των υπηρεσιών τεχνολογίας.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές των JP Morgan Chase, Citigroup και American Express. Όσον αφορά στις ελληνικές μετοχές, ο ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,19% στα 5,21 δολάρια, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη της 3E κατά 8,34% στα 16,10 δολάρια. Αντίθετα, η Εθνική υποχώρησε περί το 0,335 στα 2,98 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8623,01 μονάδες με άνοδο 1,75% ενώ ακολούθησε ο S&P κατά 1,94% στις 914,15 μονάδες. Κέρδη περί το 3,26% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1419,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v