”Καλπάζει” η Wall Street !!!

”Τέτοιες ημέρες και τα κακά νέα είναι καλά νέα”. Με τη φράση του αμερικανού αναλυτή φαίνεται να συμφωνούν οι επενδυτές στη Wall, αφού εκλαμβάνουν θετικά ακόμα και τις αρνητικές προειδοποιήσεις της GE, οι οποίες ”συμμετέχουν” μαζί με τα αποτελέσματα της Hewlett και τα macro νέα στη σημαντική άνοδο των Nasdaq και Dow.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές αγορές, με τον Nasdaq να βρίσκεται επικεφαλής, μετατρέποντας σε κέρδη το θετικό κλίμα που δημιούργησαν για τον κλάδο της τεχνολογίας τα αποτελέσματα της Hewlett Packard.

Η εταιρία ανακοίνωσε, για το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, κέρδη και έσοδα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, παρέχοντας αισιοδοξία ότι οι δαπάνες για την τεχνολογία αρχίζουν ίσως να ανακάμπτουν.

Αρκετοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ”δοκιμασία” για το Nasdaq τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς αυτός ”καλείται” να διατηρήσει τα κέρδη πάνω από την αντίσταση- κλειδί των 1.423 μονάδων.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική μείωση κατέγραψαν οι αιτήσει2 για επίδομα ανεργίας και διαμορφώθηκαν στις 376.000 για την εβδομάδα που πέρασε. Οι αναλυτές περίμεναν 388.000, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός είχε αναθεωρηθεί στις 401.000.

Θετικά είναι όμως τα στοιχεία και από τον δείκτη των δεικτών, ο οποίος για τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε αμετάβλητος, έναντι προβλέψεων για υποχώρησή του κατά 01%.

Εξάλλου, σημαντικά κέρδη (6,80%) καταγράφει η μετοχή της General Electric, παρά την προς τα κάτω αναθεώρηση που ανακοίνωσε αναφορικά με τα κέρδη της του 2002, αφού οι επενδυτές μοιάζουν να εκτιμούν την ”εταιρική ειλικρίνεια”.

”Είναι θέμα momentum”, παρατηρεί αμερικανός αναλυτής: ”Αυτές τις ημέρες, τα καλά νέα είναι καλά νέα και τα κακά νέα, είναι καλά νέα”.

Στο +2,22% και τις 8.814 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης Dow, ενώ κέρδη της τάξης του 2,74% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.458 μονάδες. Ανοδικά κατά 1,82% και ο S&P 500, στο επίπεδο των 930 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v