General Electric: Κατά 14 σεντς λιγότερα τα EPS 02

Πιστώσεις ύψους 1,4 δισ. δολαρίων θα αναγκαστεί να καταγράψει το 2002 η General Electric, λόγω των επιζήμιων δραστηριοτήτων της θυγατρικής της αντασφαλιστικής, ERI. Ο αμερικανικός κολοσσός, μείωσε ανάλογα τις προβλέψεις του για τα EPS 2002 κατά 14 σεντς.

General Electric: Κατά 14 σεντς λιγότερα τα EPS 02
Πιστώσεις ύψους 1,4 δισ. δολ. θα αναγκαστεί να καταγράψει στο 2002 η General Electric, ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της θυγατρικής της, αντασφαλιστικής Employers Reinsurance Inc.

Συνεπεία αυτού, η αμερικανική εταιρία αύξησε το αποθεματικό της ERI κατά 1,8 δισ. δολ., μειώνοντας τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2002 κατά 14 σεντς ανά μετοχή, στο 1,51 δολ./ μετοχή (από 1,65/ μετοχή).

”Η αντασφάλιση είναι κλάδος που πέρασε δύσκολες ώρες τα προηγούμενα έτη και είμαστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματά μας”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, J. Immelt.

Αν και η είδηση είχε αρνητικό αντίκτυπο στις αμερικανικές αγορές, δεν συνέβη το ίδιο με τη μετοχή της General Electric, αφού οι επενδυτές εκτίμησαν στην ανακοίνωση την ειλικρίνεια της εταιρίας. Δύο περίπου ώρες μετά το άνοιγμα της Wall την Πέμπτη, ο τίτλος της GE κέρδιζε 6,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v