Wall: Αποκόμισε κέρδη, ετοιμάζει άνοδο…

Θετική κρίνεται η εικόνα της Wall Street την Παρασκευή, αφού οι περιορισμένες ρευστοποιήσεις που καταγράφηκαν κυρίως στον κλάδο των ημιαγωγών, αποδίδονται από τους αναλυτές στην σημαντική άνοδο της Πέμπτης. Πιθανό χαρακτηρίζεται ένα ανοδικό ράλι πριν τα Χριστούγεννα.

Με μικτά πρόσημα και μικρές σχετικά μεταβολές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η αναμενόμενη υποχώρηση που κατέγραψε ο κλάδος των ημιαγωγών, ήλθε σαν αποτέλεσμα της ανόδου της Πέμπτης, που με τη σειρά της προκλήθηκε από τα θετικά αποτελέσματα της Hewlett Packard.

Σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες των αμερικανικών αγορών κινήθηκαν με απώλειες μικρότερες της μονάδας ή γύρω στη μονάδα. Τα τρέχοντα επίπεδα των δεικτών φαίνεται ότι αφομοιώνονται, ενώ τεχνικά, η συμπεριφορά κρίνεται πολύ ενθαρρυντική, καθώς καταγράφηκαν οι ρευστοποιήσεις κερδών που καταγράφηκαν ήταν περιορισμένες.

Για ”θετικό κλίμα” κάνουν λόγο οι περισσότεροι αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν πιθανό το σενάριο του ανοδικού ράλι κατά 5- 10% και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές των εταιριών ημιαγωγών Intel, Applied Materials και Novellus Systems, μετά τα στοιχεία από τον οργανισμό Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI), σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις ημιαγωγών στη βόρειο Αμερική το γ΄ τρίμηνο ήταν μειωμένες κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο.

Ο Dow Jones κράτησε για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα το θετικό πρόσημο, γεγονός που του ”επιτρέπει” να κοιτά το ρεκόρ του διαστήματος Ιανουαρίου- Μαρτίου 1998, όταν η άνοδος ”μέτρησε” 8 συναπτές εβδομάδες. Ο δείκτης έκλεισε στις 8.804 μονάδες και το -0,46%.

Στο +0,08% και τις 1.468 μονάδες ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση τη ο Nasdaq, ενώ στο επίπεδο των 930 μονάδων ο S&P 500, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,34%.

Απώλειες κατά 4,40% κατέγραψε ο τίτλος της 3Ε (15,20 δολ.), ενώ αντίθετα κέρδη εμφάνισε αυτός του ΟΤΕ (+0,93% στα 5,41 δολ.) και αυτός της Εθνικής δεν παρουσίασε μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v