Ανασυντάσσεται στα τρέχοντα επίπεδα η Wall

Σε αφομοίωση των τρεχόντων επιπέδων επιδίδονται οι επενδυτές στη Wall Street, όπου εκδηλώνονται τάσεις περιορισμένων ρευστοποιήσεων. Για θετικό κλίμα κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ θεωρούν ”πιθανό” το σενάριο νέου ανοδικού ράλι πριν τα Χριστούγεννα.

Με απώλειες μικρότερες από τη μονάδα κινούνται οι βασικοί δείκτες των αμερικανικών αγορών στο μέσον περίπου της συνεδρίασης, καθώς τα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται να αφομοιώνονται και καθώς παρατηρούνται περιορισμένες ρευστοποιήσεις κερδών.

Για ”θετικό κλίμα” κάνουν λόγο αρκετοί αμερικανοί αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν πιθανό το σενάριο του ανοδικού ράλι κατά 5- 10% και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα.

Αν τελικά ο βιομηχανικός δείκτης καταφέρει να κρατήσει το +3% που μέχρι τώρα καταγράφει αυτή την εβδομάδα, θα είναι το έβδομο συνεχόμενο επταήμερο που ο Dow κλείνει στο ”πράσινο”, κάτι που έχει να συμβεί από το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 1998, όταν ο δείκτης σημείωνε άνοδο για 8 συναπτές εβδομάδες.

Πιέσεις δέχονται μετοχές των εταιριών ημιαγωγών Intel, Applied Materials και Novellus Systems, μετά τα στοιχεία από τον οργανισμό Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI), σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις ημιαγωγών στη βόρειο Αμερική το γ΄ τρίμηνο ήταν μειωμένες κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο.

Κέρδη κατά 4,4% εμφανίζει η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση της απόφασής της να ξεκινήσει τον εξαγγελθέντα κύκλο περικοπών προσωπικού με 750 απολύσεις.

Στο -0,12% και τις 8.834 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow, ενώ διακύμανση -0,39% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.461μονάδων. Πτωτικά και ο S&P 500, που συναντά τις 931 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v