Διορθωτικές τάσεις στη Wall

Οι ρευστοποιήσεις κερδών φαίνεται να δίνουν σήμερα τον τόνο στη Wall Street, καθώς τα μακροοικονομικά νέα απουσιάζουν, ενώ οι λιγοστές εταιρικές και κλαδικές ειδήσεις (από General Electric και πωλήσεις ημιαγωγών) δεν μοιάζουν ικανές να διαμορφώσουν τάση.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται στο ξεκίνημα οι αμερικανικές αγορές, καθώς παρατηρείται ρευστοποίηση κερδών, η οποία είχε λίγο- πολύ προεξοφληθεί από χθες.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI), οι πωλήσεις των εταιριών κατασκευής ημιαγωγών της Βορείου Αμερικής κατέγραψαν κατά 8% λιγότερες πωλήσεις κατά το γ΄ τρίμηνο έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Η είδηση εκτιμάται ότι θα δώσει ”πρώτης τάξεως αφορμή” για ρευστοποίηση στους επενδυτές, οι οποίοι, την Πέμπτη προχώρησαν σε τοποθετήσεις στον κλάδο λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της Hewlett Packard.

Εξάλλου, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της General Electric, ως αποτέλεσμα της προειδοποίησης που δημοσίευσε την Πέμπτη ο αμερικανικό κολοσσός.

”Ο Dow Jones είναι προς το παρόν 3% κερδισμένος μέσα στην εβδομάδα και είναι μάλλον απίθανό να χάσει αυτόν τον αέρα σήμερα” παρατηρεί αμερικανός αναλυτής.

Στο 0,08% και τις 8.838 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 0,68% εμφανίζει ο Nasdaq, πέριξ των 1.457 μονάδων. Πτωτικό κατά 0,33% το άνοιγμα και του S&P 500 στις 930 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v