Εκτιμήσεις από SSSB για S&P 500

Πέραν των 1.075 μονάδων θα αναρριχηθεί ο S&P 500 μέχρι το τέλος του 2003, σύμφωνα με τον Τ. Levkovich ο οποίος υπογράφει σχετική έκθεση της SSSB (Institutional Equity Strategy – 22/11), ενώ σε άλλη έκθεσή του (Monday Morning musings: A valuation review – 22/11) υποστηρίζει πως οι μετοχές είναι φθηνότερες έναντι των ομολόγων στις ΗΠΑ.

Εκτιμήσεις από SSSB για S&P 500
Tα επίπεδα των 1.075 μονάδων προβλέπεται να ξεπεράσει ο δείκτης S&P 500 μέχρι το τέλος του 2003, σύμφωνα με την έκθεση της SSSB (Institutional Equity Strategy – 22/11) που υπογράφει ο κορυφαίος αναλυτής της εταιρίας T. Levkovich.

Ο ίδιος δεν υποστηρίζει πως η αγορά προτίθεται να βιώσει ένα νέο έντονα ανοδικό ράλι, θεωρεί όμως πως η ρευστότητα στην αγορά παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, το συναίσθημα (sentiment) δεν είναι αρνητικό, ενώ – τουλάχιστον για την ώρα – οι τιμές του μαύρου χρυσού δεν αποτελούν ”απειλή” για την παγκόσμια οικονομία.

Eξάλλου, ο ίδιος αναλυτής σε άλλη έκθεσή του (Monday Morning musings: A valuation review – 22/11) υποστηρίζει πως με βάση την ανάλυσή του οι μετοχές στις ΗΠΑ εμφανίζονται ως φθηνότερες έναντι των ομολόγων, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει το (σημαίνοντα) ρόλο των τεχνολογικών μετοχών μικρών εταιριών στην πρόσφατη άνοδο της αγοράς.

Καταληκτικά τονίζεται πως η αγορά δεν είναι υπερτιμημένη, στοιχείο που αποτελεί ίσως τον κρισιμότερο παράγοντας σε μια νέα ανοδική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v