Νευρικότητα στη Wall

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, παρά την αρχική νευρικότητα, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί το θετικό κλίμα. Οριακή μείωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο.

Θετικό αναμένεται το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών, κάτι που , όπως παρατηρούν αναλυτές, επιβεβαιώνει το κλίμα της Παρασκευής. ”Βαδίζουμε προς την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου”, προβλέπει αναλυτής. Πρόβλεψη που, εάν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί την καλύτερη συνεχόμενη επίδοση (8 εβδομάδες) από το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 1998.

Κατά 2,5 μονάδες εκτιμάται ότι θα ανέλθει ο S&P 500, ενώ κατά 31 μονάδες υψηλότερα αναμένεται το άνοιγμα για τον Dow και κατά 7,5 μονάδες για τον Nasdaq.

Τα οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας (ΑΕΠ, καταναλωτική εμπιστοσύνη, παραγγελίες διαρκών αγαθών” εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσουν ”κλειδί” για την περαιτέρω πορεία των αγορών.

Για σήμερα, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία Οκτωβρίου από τις πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών, οι οποίες αναμένονται στις 5,35 εκατ. μονάδες, με προηγούμενη επίδοση στις 5,4 εκατ. κατοικίες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η UBS υποβάθμισε τη μετοχή της Cisco σε hold από buy, επικαλούμενη την αποτίμηση της εταιρίας.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την ανοδική πορεία των αμερικανικών futures, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μετά την ανακοίνωση του deal μεταξύ των Credit Lyonnais και BNP Paribas.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται με απώλειες 0,88%, στο επίπεδο των 4.138 μονάδων, με τις πετρελαϊκές μετοχές να εμφανίζουν στοιχεία αδυναμίας, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου εικάζεται ότι θα πιέσει τα περιθώρια κέρδους. Πιέσεις ασκούνται εξάλλου, για μία ακόμη ημέρα στη μετοχή της ασφαλιστικής Royal Sun Allιance.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται στις 3.285 μονάδες, με ποσοστιαία μεταβολή 0,62% και με τις μετοχές των Credit Lyonnais και BNP Paribas να διαγράφουν αντίθετη πορεία. Σημαντικός χαρακτηρίζεται ο όγκος συναλλαγών περίπου στο 1,7 δισ. ευρώ.

Στο 0,59% και τις 3.301 μονάδες διαμορφώνεται και ο DAX, με τις πιέσεις στη μετοχή της Astrazeneca και της Bayer να μειώνονται αισθητά. Τόνωση προσφέρει στο ηθικό των επενδυτών, χωρίς όμως να ασκεί, μέχρι τώρα, ιδιαίτερη επίδραση στους δείκτες, η ανακοίνωση του πληθωρισμού 6 γερμανικών κρατιδίων σε χαμηλότερα επίπεδα του αναμενομένου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v