France Telecom: Deal για απεμπλοκή από MobilCom

Το επόμενο βήμα στην απεμπλοκή της από την επωφελή επένδυση στη MobilCom, φαίνεται ότι πραγματοποιεί η France Telecom, αφού συμφώνησε να αναλάβει χρέη της γερμανικής εταιρίας ύψους περίπου 6,6 δισ. ευρώ.

France Telecom: Deal για απεμπλοκή από MobilCom
Ένα βήμα πιο κοντά στην απεμπλοκή της από την αποτυχημένη επένδυση στη γερμανική MobilCom φέρνει η France Telecom η συμφωνία διάσωσης της εταιρίας, στην οποία κατέχει το 29,5%.

Η συμφωνία με τους δανειστές της MobilCom, ύψους 7,6 δισ. ευρώ περιλαμβάνει την ανάληψη, από τη France Telecom, οφειλών ύψους 6 δισ. ευρώ προς τράπεζες και προμηθευτές, εκδίδοντας διαρκή εταιρικά ομόλογα, μετατρέψιμα σε μετοχές της. Ακόμη, μεταξύ άλλων, θα καταβάλει 580 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα από το ”πάγωμα” στην χρηματοδότηση του προγράμματος γ΄ γενιάς κινητής τηλεφωνίας της MobilCom.

”Μετά την ολοκλήρωση του deal, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η France Telecom θα αναζητήσει την πλησιέστερη έξοδο”, παρατηρούν γάλλοι αναλυτές, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα είναι η τελευταία ”αιμορραγία” της κατά 51% κρατικής France Telecom προς τη γερμανική εταιρία.

Η αισιοδοξία των αναλυτών αποτυπώθηκε και στο ταμπλό του γαλλικού χρηματιστηρίου, αφού, την Παρασκευή, η μετοχή της France Telecom κέρδισε περίπου 10%.

Το ”σίριαλ” ξεκίνησε προ περίπου δύο ετών όταν η γαλλική τηλεπικοινωνιακή βρέθηκε εγκλωβισμένη ανάμεσα στα τεράστια δικά της χρέη και στην ανειλημμένη υποχρέωση να χρηματοδοτήσει την τεχνολογική ανάπτυξη της θυγατρικής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v