Θετική έκπληξη στη Wall από πωλήσεις κατοικιών

Με θετικό πρόσημο κινείται η Wall Street, ύστερα από την απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατοικιών τον Οκτώβριο στα 5,77 εκατ. έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση στα 5,35 εκατ., αλλά και την παραδοσιακά ανοδική εβδομάδα των Ευχαριστιών.

Με την παράδοση να είναι με το μέρος της κάθε φορά στη διάρκεια της εβδομάδας για τον εορτασμό της γιορτής των Ευχαριστιών αλλά και την απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατοικιών, η αμερικανική αγορά κινείται σε θετικό πρόσημο για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη, ενώ και την Παρασκευή η συνεδρίαση θα έχει τη μισή διάρκεια, εξαιτίας του εορτασμού της ημέρας των Ευχαριστιών. Χαρακτηριστικό είναι πως στη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας η Wall Street κινείται σε θετικό επίπεδο.

Αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν μάλιστα πως σήμερα, σημείο κλειδί επρόκειτο να αποτελέσουν τα στοιχεία πώλησης κατοικιών για την πορεία της αμερικανικής αγοράς, η οποία προσπαθεί για την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Πράγματι, όπως αποδεικνύεται μέχρι πρότινος, σημείο κλειδί αποτελούν όντως τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών, οι οποίες αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 6,1% στα 5,77 εκατ., έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση στα 5,35 εκατ., πάντα στη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν εάν η Computers Associates έχει μεταφέρει τα έσοδά της από το ένα τρίμηνο σε άλλο, προκειμένου να πετύχει τις εκτιμήσεις όσον αφορά στις προσδοκίες για τα αποτελέσματα του τριμήνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Εξάλλου, η UBS Warburg υποβάθμισε την Cisco Systems σε hold από buy.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται στις 8841,86 μονάδες καταγράφοντας κέρδη κατά 0,42%, ενώ ακολουθεί και ο S&P με άνοδο 0,31% στις 933,44 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,92% στις 1482,23 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v