Από τώρα ”γιορτάζουν” στη Wall Street (update)

Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί στη Wall ενόψει της αυριανής αργίας των Ευχαριστιών, ύστερα και από το μπαράζ θετικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν ήδη από την έναρξη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς μπαράζ θετικών μακροοικονομικών στοιχείων σε συνδυασμό με το ”εορταστικό” κλίμα που διαγράφεται μια ημέρα πριν από την εορτή των Ευχαριστιών έχουν δημιουργήσει έντονα θετικό κλίμα.

Αναλυτές σχολιάζουν πως παραδοσιακά η αγορά κινείται σε θετικό επίπεδο αυτή την περίοδο, μια ημέρα πριν από την αργία των Ευχαριστιών και την ημιαργία της Παρασκευής.

Σημαντική είναι η επίδραση της ανακοίνωσης των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία υποχώρησαν στις 364.000 έναντι των εκτιμήσεων για άνοδο στις 383.000. Ακόμη, υψηλότερα κατά 0,4% κινήθηκαν οι προσωπικές δαπάνες, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 0,3%, ενώ άνοδο 0,1% κατέγραψαν και τα προσωπικά εισοδήματα.

Παράλληλα, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης ΡΜΙ (μεταποίησης) του Σικάγο, στο 54,3 το Νοέμβριο, έναντι του 45,9 του Οκωβρίου. Χαρακτηριστικό είναι πως πλέον κινείται υψηλότερα από το 50, στοιχείο που υποδηλώνει ανάπτυξη, για πρώτη φορά ύστερα από δύο συνεχόμενους μήνες.

Εξάλλου, άνοδο υψηλότερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Οκτώβριο, περί το 2,8%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 1,5%.

Άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης καταναλωτικού αισθήματος Μίσιγκαν στο 84,2, για πρώτη φορά στη διάρκεια των έξι μηνών, έναντι του 80,6 τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 85,3.

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις, η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Electronic Data Systems, σχολιάζοντας ότι οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς πλήττουν τις προοπτικές της εταιρίας για αύξηση της κερδοφορίας της.

Επιπρόσθετα, η Novellus ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου μόλις που θα υπερβούν τις εκτιμήσεις, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 11 σεντς.

Παράλληλα, η Sun Microsystems επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου χρήσης, στα 2,92 δισ. δολάρια. Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές της Chartered Semiconductor, ύστερα από την ανακοίνωση συνεργασίας με την ΙΒΜ.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8870,59 μονάδες με άνοδο 2,24%, ενώ και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,61% στις 1482,06 μονάδες. Ο S&P ενισχύεται κατά 2,21% στις 933,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v