Από που κερδίζει, τελευταία, ο W. Buffet

Σε καιρούς... χαλεπούς ο W. Buffet καταφέρνει τον διπλασιασμό του ενεργητικού της Berkshire, στα 42 δισ. δολ. Καταφέρνει ακόμη την αύξηση των κερδών 9μήνου από τα 325 στα 793 εκατ. δολ. Πως; Εγκαταλείποντας τις μετοχές και αγοράζοντας ομόλογα αμερικανικού δημοσίου.

Από που κερδίζει, τελευταία, ο W. Buffet
Ποιος θα περιμένατε να είναι κερδισμένος (και) από το ράλι των ομολόγων, αν όχι ο W. Buffet;

Ο δισεκατομμυριούχος- γκουρού των αγορών κατάφερε σε διάστημα 12 μηνών να υπερδιπλασιάσει το ενεργητικό της εταιρίας του, Berkshire Hathaway, στα 42 δισ. δολ., αγοράζοντας ομόλογα κυρίως αμερικανικού δημοσίου, όπως προκύπτει από στοιχεία της SEC.

Φέτος, ο Buffet πουλά. Εκμεταλλεύεται την άνοδο των τιμών, στοχεύοντας να αυξήσει τα προ φόρων κέρδη της χρηματοοικονομικής μονάδας του από τα 325 εκατ. δολ. (εννεάμηνο 2001) στα 793 εκατ. δολ. (εννεάμηνο 2002).

Ο επιχειρηματίας, που πρόσφατα συμβούλεψε τους επενδυτές να ”εγκαταλείψουν τις ελπίδες τους για τις μετοχές” εξακολουθεί να ποντάρει σε ομόλογα που εμφανίζουν αποδόσεις μεγαλύτερες των μετοχών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που είχε να συμβεί από το 1939- 1941.

Το ράλι των ομολόγων, στο οποίο επένδυσε ο Buffet, υποστηρίχθηκε από την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη, η οποία κρατά χαμηλά τις πληθωριστικές πιέσεις και υψηλά τη ζήτηση για ασφαλέστερες επενδύσεις, με δεδομένα και τα εταιρικά σκάνδαλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v