Υποτονικό το κλίμα, θετικό το κλείσιμο

Με κέρδη κατόρθωσαν να κλείσουν τελικά τη συνεδρίαση οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από πολλά σκαμπανεβάσματα και αμφιταλαντεύσεις, με το κλίμα να παραμένει υποτονικό εν όψει της αργίας της Πέμπτης για τη γιορτή των Ευχαριστιών αλλά και της ημιαργίας της Παρασκευής.

Με…χαμόγελα κατόρθωσε να κλείσει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ύστερα από πολλές και οριακές μεταβολές, εν αναμονή της αργίας για τη γιορτή των Ευχαριστιών την Πέμπτη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που σχολιάζουν ότι επρόκειτο για μια ”επιφυλακτική” συνεδρίαση, με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται διατεθειμένοι για μεγάλες αγορές. Θετικό παρέμεινε το κλίμα στην τεχνολογία, με τον κλάδο των ημιαγωγών να κερδίζει οριακά.

Η αμερικανική αγορά την Πέμπτη θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ τη μισή διάρκεια θα έχει και την Παρασκευή. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως παραδοσιακά η εβδομάδα των Ευχαριστιών ήταν θετική για την αγορά.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Cisco, ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS Warburg. Αντίθετα, θετικά είχε επιδράσει στην αρχή άρθρο του Barron’s που ”εξυμνούσε” τη ρευστότητα της εταιρίας, και την οποία κρίνει ικανή να παραμείνει στην κορυφή ανεξαρτήτως του οικονομικού κλίματος.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές της National Semiconductor, καθώς ο πρόεδρος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι σε θέση να πετύχει τους προηγούμενούς της στόχους για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.

Θετικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Advanced Micro Devices, ύστερα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της εταιρίας αγόρασε 300.000 μετοχές της την προηγούμενη εβδομάδα, μια κίνηση που θεωρείται ως ένδειξη εταιρικής εμπιστοσύνης.

Εξίσου θετικά επέδρασε στην αγορά και η απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατοικιών κατά 6,1% στα 5,77 εκατ., έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση στα 5,35 εκατ.

Ο ΟΤΕ έκλεισε με πτώση 1,28% στα 5,39 δολάρια, ενώ και η μετοχή της 3Ε σημείωσε απώλειες 1,32% στα 15 δολάρια. Αντίθετα, κέρδη της τάξης του 0,33% κατέγραψε η Εθνική.

O δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 8849,40 μονάδες, ενώ ακολούθησε και ο S&P με κέρδη 0,25% στις 932,89 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,90% στις 1481,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v