Διευρύνει την πτώση μετά τα macro η Wall (update)

Διευρύνεται η πτώση στη Wall, παρά την αύξηση που σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο ύστερα από το χαμηλό 9 ετών του Οκτωβρίου και τη μικρότερη του αναμενόμενου υποχώρηση των πωλήσεων νέων κατοικιών. Θετικά στα στοιχεία για το ΑΕΠ, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, αν και οι αναλυτές ανησυχούν για το δ’ τρίμηνο.

Αρνητικές παραμένουν οι τάσεις στην αμερικανική αγορά ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νέων κατοικιών, τα οποία δεν κατόρθωσαν να ”συγκινήσουν” την αγορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, το ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4% για το τρίτο τρίμηνο, έναντι των εκτιμήσεων για 3,8%.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο στο 84,1 το Νοέμβριο έναντι των εκτιμήσεων για άνοδο στο 85, από το 79,6 του προηγουμένου μήνα. Αντίστοιχα, μικρότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν η υποχώρηση των πωλήσεων νέων κατοικιών, στα 1,007 εκατ., έναντι εκτιμήσεων για 985.000.

Όσον αφορά στα εταιρικά νέα, η Intel ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές για επεξεργαστές μνήμης που χρησιμοποιούνται στα κινητά, καθώς ισχυροποιείται η ζήτηση, με τις μετοχές της να καταγράφουν ανοδική πορεία.

Εξάλλου, η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τριμήνου της τεχνολογικής εταιρίας, καθώς και την τιμή στόχο.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές της εταιρίας υπηρεσιών υγιεινής UnitedHealth Group, καθώς ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη της να πετύχουν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται στις 8750,95 μονάδες με πτώση κατά 1,11% ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,15% στις 1464,83 μονάδες. Ο S&P καταγράφει απώλειες 1,10% στις 922,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v