Αγωγή από LMVH σε Morgan Stanley

Στο προσκήνιο επαναφέρει τις συγκρούσεις συμφερόντων στους κόλπους των επενδυτικών οίκων αγωγή που κατέθεσε η LMVH κατά της Morgan Stanley, την οποία κατηγορεί για δημοσίευση αρητικών εκθέσεων, παρά την πελατειακή σχέση που διατηρεί με τον βασικό της ανταγωνιστή, Gucci.

Αγωγή από LMVH σε Morgan Stanley
Το θέμα της σύγκρουσης των συμφερόντων στις επενδυτικές τράπεζες επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω της μήνυσης που η LVHM κατέθεσε κατά της Morgan Stanley.

Όπως η μεγαλύτερη εταιρία πολυτελών ειδών έκανε γνωστό, θεωρεί πως ο επενδυτικός οίκος παρουσίασε ”προκατειλημμένες εκθέσεις” εναντίον της, την ίδια ώρα όπου λειτουργούσε ως σύμβουλος στην ισχυρότερη αντίπαλο της LVMH, Gucci.

Η προσφυγή της γαλλικής εταιρίας έρχεται σε μία περίοδο, κατά την οποία οι επενδυτικοί οίκοι με τα πολλά τους ”καπέλα” βρίσκονται προ σημαντικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας τους, ως αποτέλεσμα των ρυθμιστικών προσπαθειών του Νεοϋορκέζου εισαγγελέα Eliot Spitzer.

Ο γενικός εισαγγελέας ανακάλυψε πρόσφατα αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες δημοσιεύθηκαν συστάσεις για τίτλους, με γνώμονα λιγότερο την αλήθεια και περισσότερο την ευαχαρίστηση πελατών του εκδότη.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Morgan Stanley είναι ο βασικός τραπεζίτης της Gucci, ενώ υπήρξε ανάδοχος της δημόσιας εγγραφής της εταιρίας το 1995. Επίσης, σύμφωνα με την Thomson Financial, η Morgan Stanley λειτούργησε ως σύμβουλος της Gucci σε περιπτώσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η LVMH διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ από την επενδυτική τράπεζα, ενώ στελέχη της Morgan Stanley απέρριψαν τις κατηγορίες ως ανυπόστατες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v