Διορθωτικές τάσεις στη Wall Street

Εν μέσω πτωτικού κλίματος συνεχίζεται η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία και ιδιαίτερα η μικρότερη των εκτιμήσεων άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, προκαλεί ”τριγμούς” στη Wall Street και αφορμή για διόρθωση.

Τα αρνητικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας δεν αφήνουν περιθώριο για ανάκαμψη στους δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η μικρότερη των εκτιμήσεων άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης ήγειρε εκ νέου ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο 84,1 έναντι εκτιμήσεων για 85 το Νοέμβριο, καταγράφοντας ωστόσο άνοδο για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες. Παράλληλα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν τον Οκτώβριο στα 1,007 εκατ., ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις 985.000.

Εξάλλου, όσον αφορά στις εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου, αυτές αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω στο 4%, έναντι των προβλέψεων για 3,8%.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αλλά και τις πωλήσεις νέων κατοικιών ήταν μεν ελπιδοφόρα αλλά όχι αρκετά ώστε να ωθήσουν την αμερικανική αγορά.

Προς τα κάτω αναθεώρησε τη σύστασή της για την Biogen η Merrill Lynch στο sell από neutral, ενώ πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της IDEC Pharmaceuticals ύστερα από την υποβάθμισή της από την Merrill Lynch.

Υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Sun Microsystems εν όψει της ανακοίνωσης των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα του τριμήνου, που αναμένονται ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Απώλειες καταγράφουν και οι εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου, ύστερα από αναφορές σχετικά με τα ποσά που αναμένεται να κληθούν να καταβάλλουν οι εταιρίες της Wall Street προκειμένου να διευθετήσουν υποθέσεις αντίθεσης συμφερόντων σχετικά με τις δημόσιες εγγραφές.

Τα πρόστιμα, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 500 εκατ. ευρώ, αφορούν στις Citigroup, Bear Sterns, Goldman Sachs και JP Morgan.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8724,54 μονάδες με πτώση 1,41%, ενώ ακολουθεί ο Nasdaq με απώλειες 1,70% στις 1456,77 μονάδες. Ο δείκτης S&P διαμορφώνεται στις 919,92 μονάδες με πτώση 1,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v