Με...πιστωτική τα burger στα McDonald’s

Ύστερα από χρόνια δοκιμών, η McDonald’s Corp από το επόμενο έτος θα εξυπηρετεί ακόμη πιο εύκολα τους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πλέον οι τελευταίοι θα μπορούν να χρεώνουν τα γεύματά τους στην αλυσίδα εστιατορίων, στην πιστωτική τους κάρτα.

Με...πιστωτική τα burger στα McDonald’s
Από το επόμενο έτος η McDonald’s Corp θα παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρεώνουν τα γεύματα τους στην αλυσίδα εστιατορίων μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.

Οι αλυσίδες των fast food είναι οι τελευταίες που έχουν μείνει εκτός του ”πανικού” με τις πιστωτικές κάρτες. Στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, τα πρατήρια βενζίνης, τα καταστήματα ειδών τροφίμων ακόμη και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, έχουν υποκύψει στη θέληση των καταναλωτών να χρεώνουν οτιδήποτε αγοράζουν στην πιστωτική κάρτα.

Ο μέσος πελάτης των fast food τρώει περίπου 16,4 φορές το μήνα σε ένα εστιατόριο μιας εταιρίας, ενώ οι ”θαμώνες” γευματίζουν περίπου 27,5 φορές το μήνα, σύμφωνα με τη Sandelman & Associates Inc., εταιρία αναλύσεων του κλάδου.

Εξάλλου, ειδικοί σχολιάζουν ότι εάν η πιστωτική κάρτα γίνει ”συνήθεια” και στις πληρωμές σε fast food, είναι πλέον του πιθανού ότι οι ”ουρές” στα ταμεία θα γίνουν πολύ μικρότερες. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως για την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας ο μέσος όρος διάρκειας είναι τα 5 δευτερόλεπτα, ενώ με μετρητά η διάρκεια αυξάνεται στα 8-10 δευτερόλεπτα.

Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι τα καταστήματα των αλυσίδων μπορούν να εξυπηρετούν ακόμη περισσότερους πελάτες όσο το δυνατό πιο γρήγορα, κάτι που είναι και το βασικότερο για το συγκεκριμένο κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v