Κέρδη και... για αύριο καταγράφει η Wall!

Διατηρώντας και επαυξάνοντας τα εντυπωσιακά κέρδη που κατέγραψε ύστερα από τα απροσδόκητα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, μια ημέρα πριν από την αργία για την γιορτή των Ευχαριστιών. Ράλι στην Φρανκφούρτη.

Με εντυπωσιακά κέρδη συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ύστερα από τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Οι…ταύροι φαίνεται ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους ύστερα από τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, τις προσωπικές δαπάνες, τη μεταποιητική δραστηριότητα και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, ενισχύοντας έτσι εκ νέου τις προσδοκίες των επενδυτών για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Επιπλέον, σχεδόν απαρατήρητη φαίνεται ότι πέρασε η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου της Fed για την αμερικανική οικονομία, στην οποία αναφέρεται ότι η οικονομία ακολούθησε βραδύς ρυθμούς ανάπτυξης τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ιδιαίτερα τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας αλλά και τη μεταποίηση, είναι αρκετά ενθαρρυντικά, που υποδηλώνουν παράλληλα ότι η οικονομία αναπτύσσεται και δεν επιβραδύνεται.

Όσον αφορά στα εταιρικά νέα, αρκετές αναβαθμίσεις εταιριών όπως η Novellus Systems και Sun Microsystems, βοηθούν τον τεχνολογικό κλάδο να ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού επεξεργαστών Novellus ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου θα κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις εκτιμήσεις της αγοράς. Η είδηση αυτή ωθεί ήδη και τις μετοχές των LKAC Tencor, Applied Materials και Maxim Integrated.

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου χρήσης να πετύχουν τους στόχους, τονίζοντας μάλιστα πως περιμένει να επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το τέλος του έτους.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Chartered Semiconductor Manufacturing, ύστερα από την ανακοίνωση συμφωνίας συνεργασίας με την ΙΒΜ. Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της τελευταίας, όπως και η 3Μ.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,69% στις 8909,16 μονάδες, ενώ ακολουθεί και ο S&P με αντίστοιχα κέρδη στις 937,86 μονάδες. Άνοδο κατά 2,98% σημειώνει και ο Nasdaq, στις 1487,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v