Fed: Επιβράδυνση της οικονομίας το περασμένο 2μηνο

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ”είδε” η Fed, στη Μπεζ Βίβλο, για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, ενώ επισημαίνει ότι οι επιχειρηματικές δαπάνες, αλλά και η παραγωγή παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.

Fed: Επιβράδυνση της οικονομίας το περασμένο 2μηνο
Επιβραδυνόμενους ρυθμούς ανάπτυξης ”παρατήρησε” η Fed για την αμερικανική οικονομία στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη Μπεζ Βίβλο, σχολιάζοντας παράλληλα ότι τόσο οι επιχειρηματικές δαπάνες όσο και η παραγωγή, παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.

Στην τελευταία της αναφορά για την αμερικανική οικονομία, τη ”Μπεζ Βίβλο” η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι οι δαπάνες από τις εταιρίες ”σε όλους τους τομείς, εξακολουθούν να παραμένουν περιορισμένες”.

Παράλληλα, η Fed σχολιάζει ότι ”η οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε με βραδύς ρυθμούς, στα τέλη του Οκτωβρίου και στις αρχές του Νοεμβρίου”. Οι καταναλωτικές δαπάνες ”ποικίλουν” μεταξύ των 12 τοπικών Fed’s, ενώ τόσο οι προσλήψεις όσο και οι πιέσεις στους μισθούς παρέμειναν σε χαμηλό επίπεδο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Fed της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι οι εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου αλλά και αυτές του λιανικού, δεν σχεδιάζουν αύξηση των δαπανών τους για το επόμενο έτος.

Οι περισσότερες περιοχές παρουσίασαν χαμηλή δραστηριότητα στη μεταποίηση, ενώ οι κεντρικές τράπεζες της Βοστόνης και του Σικάγο ανακοίνωσαν πτώση των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v