Εορταστικό ράλι στη Wall

Με υψηλά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street εν μέσω εορταστικού κλίματος, ύστερα από μπαράζ ανακοινώσεων θετικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, μια ημέρα πριν από την αργία της εορτής των Ευχαριστιών.

Ράλι κατέγραψαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας, ύστερα και από τις θετικές ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων.

Οι…ταύροι φαίνεται ότι έκαναν την εμφάνισή τους ύστερα από τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, τις προσωπικές δαπάνες, τη μεταποιητική δραστηριότητα και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, ενισχύοντας έτσι εκ νέου τις προσδοκίες των επενδυτών για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Επιπλέον, σχεδόν απαρατήρητη φαίνεται ότι πέρασε η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου της Fed για την αμερικανική οικονομία, στην οποία αναφέρεται ότι η οικονομία ακολούθησε βραδύς ρυθμούς ανάπτυξης τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ιδιαίτερα τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας αλλά και τη μεταποίηση, είναι αρκετά ενθαρρυντικά, που υποδηλώνουν παράλληλα ότι η οικονομία αναπτύσσεται και δεν επιβραδύνεται.

Όσον αφορά στα εταιρικά νέα, αρκετές αναβαθμίσεις εταιριών όπως η Novellus Systems και Sun Microsystems, βοήθησαν τον τεχνολογικό κλάδο να ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού επεξεργαστών Novellus ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου θα κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις εκτιμήσεις της αγοράς. Η είδηση αυτή ώθησε και τις μετοχές των LKAC Tencor, Applied Materials και Maxim Integrated.

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου χρήσης να πετύχουν τους στόχους, τονίζοντας μάλιστα πως περιμένει να επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το τέλος του έτους.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Chartered Semiconductor Manufacturing, ύστερα από την ανακοίνωση συμφωνίας συνεργασίας με την ΙΒΜ. Υψηλότερα κινήθηκε και η μετοχή της τελευταίας, όπως και η 3Μ.

Η μετοχή του ΟΤΕ κατέγραψε άνοδο 3,62% στα 5,44 δολάρια, ενώ αντίθετα η Εθνική υποχώρησε 0,33% κοντά στα 5 δολάρια. Περί τα 15 δολάρια έκλεισε και ο τίτλος της 3Ε.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 2,95% στις 8932,77 μονάδες, ενώ κατά 3,06% ενισχύθηκε και ο Nasdaq στις 1488,60 μονάδες. Κέρδη της τάξης του 2,81% και για τον S&P, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 938,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v