Σε αρνητικό επίπεδο Dow, S&P, ”προσπαθεί” ο Nasdaq

Σε αρνητικό επίπεδο κινούνται Dow Jones και S&P στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας (ISM), που προς το παρόν αντισταθμίζουν τις θετικές ενδείξεις από την αναβάθμιση των μετοχών της Intel.

Ακόμη και ο Nasdaq, που μέχρι πρότινος συγκρατούσε σημαντικό μέρος των υψηλών του κερδών ύστερα από την αναβάθμιση της Intel, υφίσταται ισχυρές ”πιέσεις” από τα αρνητικά στοιχεία για το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας (ISM).

Αναλυτές αναφέρουν πως τα στοιχεία για τη μεταποίηση αποδεικνύουν ότι ακόμη ο κλάδος δεν έχει κατορθώσει να καταγράψει ανάπτυξη, ύστερα από τρεις συνεχόμενους μήνες επιβράδυνσης.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 49,2 το Νοέμβριο έναντι εκτιμήσεων για 51. Χαρακτηριστικό είναι ότι οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από το 50 υποδηλώνει επιβράδυνση.

Η ανακοίνωση των στοιχείων αυτών ”διέκοψε” απότομα το ράλι που κατέγραφαν μέχρι τότε οι αμερικανικές αγορές, ύστερα από τα ισχυρά αποτελέσματα πωλήσεων των εταιριών λιανικής, στη διάρκεια του διημέρου ύστερα από τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Η Intel από την πλευρά της, κατόρθωσε να δώσει σημαντική ώθηση τόσο στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου όσο και στο Nasdaq, καθώς η Lehman Brothers αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε overweight, ενώ η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω της εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Επιπλέον, η Lehman Brothers αναβάθμισε και την ανταγωνιστική της Intel, Advanced Micro Devices σε equal weight, βλέποντας μάλιστα και ενδείξεις ανάκαμψης στον κλάδο.

Απώλειες της τάξης του 3,5% καταγράφουν οι μετοχές της φαρμακευτικής Johnson & Johnson, εν μέσω έντονων ανησυχιών σχετικά με το ότι τα φάρμακα κατά της αναιμίας που καθιερώνει στην αγορά η εταιρία, ίσως απαγορευτούν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8827,60 μονάδες με απώλειες 0,77% ενώ και ο S&P υποχωρεί περί το 0,44% στις 932,23 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει οριακά 0,18% στις 1481,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v