Τέλος το ράλι για αμερικανικά ομόλογα;

Το τέλος των… ”παχιών αγελάδων” για τα αμερικανικά ομόλογα προβλέπει ο διαχειριστής του μεγαλύτερο Α/Κ παγκοσμίως, B. Gross. Ως αιτία, εντοπίζει τη διαφαινόμενη αύξηση πληθωριστικών πιέσεων, ενώ για υψηλότερες αποδόσεις συστήνει ευρωπαϊκά ομόλογα, ομόλογα αναδυόμενων αγορών και ομόλογα με πληθωριστικές ρήτρες.

Τέλος το ράλι για αμερικανικά ομόλογα;
Το τέλος του ανοδικού ράλι στα αμερικανικά ομόλογα φαίνεται να εντοπίζει ο ”πολύς” Bill Gross, διαχειριστής του μεγαλύτερου Αμοιβαίου Κεφαλαίου παγκοσμίως, του Pimco Total Return Fund των 66,3 δισ. δολαρίων.

Στο μηνιαίο report του διαχειριστή προς τους πελάτες του, εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι συνολικές ετήσιες αποδόσεις των ομολόγων τα επόμενα χρόνια πρέπει να αναμένονται το πολύ στο 4- 5%, ως αποτέλεσμα, αναφέρει, της διαφαινόμενης αύξησης του πληθωρισμού.

Ο B. Gross, στους επενδυτές που ενδιαφέρονται για υψηλότερες αποδόσεις , συστήνει τώρα ”στροφή” προς εταιρικά ομόλογα, ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου με πληθωριστική ρήτρα, ευρωπαϊκά ομόλογα καθώς και ομόλογα αναδυόμενων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v