Με πιέσεις έκλεισε ο Nasdaq, ”σώθηκε” ο Dow

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall, καθώς αρνητικά νέα από την τεχνολογία πίεσαν το Nasdaq, ενώ προειδοποιήσεις της Disney έδωσαν αφορμή διόρθωσης στον Dow.

Με πρόσημα στο ”κόκκινο” έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το Nasdaq να πιέζεται από το κύμα ρευστοποιήσεων που προκάλεσαν στον κλάδο οι υποβαθμίσεις της Morgan Stanley.

Έντονες πιέσεις κατέγραφε αρχικά ο Dow, καθώς οι προειδοποιήσεις της Disney έδωσαν αφορμή για διόρθωση, ενώ τελικά κατάφερε να κλείσει με οριακές απώλειες, αφού αρκετοί επενδυτές τοποθετήθηκαν, ”κυνηγώντας ευκαιρίες”.

Θετική είναι, κατά την άποψη των αναλυτών, η σημερινή αντίδραση των αγορών, καθώς, όπως λένε, ”τεστάρονται τα τρέχοντα επίπεδα, ώστε να επιχειρηθεί κίνηση προς ταυψηλότερα”.

Αργά την Τρίτη, η Disney προειδοποίησε ότι τα κέρδη για το οικονομικό της δ΄ τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών, καθώς και ότι τα ανακοινωθέντα κέρδη της δ΄ τριμήνου αναθεωρούνται προς τα κάτω.

Πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης, ως αποτέλεσμα των υποβαθμίσεων στον τομέα, κυρίως από τη Morgan Stanley, η οποία ανακοίνωσε προς τα κάτω αναθεωρήσεις για τον κλάδο των ημιαγωγών, αλλά και των κατασκευαστών ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης ρυθμού παραγωγικότητας αναθεωρήθηκε για το γ΄ τρίμηνο στο 5,1%, έναντι εκτιμήσεων για 4% και ενώ προηγούμενα στοιχεία έφερναν το ρυθμό στο 4%.

Εξάλλου, ο δείκτης ISM στον τομέα παροχής υπηρεσιών, ανακοινώθηκε για τον Νοέμβριο στο 57,4, έναντι προβλέψεων για 54 και ενώ τον Οκτώβριο είχε διαμορφωθεί στο 53,1. Καλύτερα του Σεπτεμβρίου (-2,4%) ανακοινώθηκαν εξάλλου τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου, στο 1,5%, έναντι εκτιμήσεων για 1,7%.

Απώλειες 1,7% εμφάνισε το ADR της , στα 13,90 δολάρια, ενώ πτωτικά 0,33% κινήθηκε και το δικαίωμα της Εθνικής, στα 2,99 δολ. Αντίθετα, άνοδο κατά 1,14% κατέγραψε ο τίτλος του ΟΤΕ, στα 5,32 δολ.

Στο -0,06% και τις 8.737 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 1,31% εμφάνισε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.430 μονάδων. Πτωτικά 0,35% και ο S&P 500, στις 917 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v