Θετικές ενδείξεις από αμερικανικά macro

Θετικά χαρακτηρίζονται τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη και αφορούν το δείκτη ISM, τις βιομηχανικές παραγγελίες και το ρυθμό της παραγωγικότητας. Καλύτερα των εκτιμήσεων ISM και ρυθμός παραγωγικότητας, ενώ αυξημένες έναντι του Σεπτεμβρίου οι βιομηχανικές παραγγελίες.

Θετικές ενδείξεις από αμερικανικά macro
Θετικά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας, που ανακοινώθηκαν σήμερα και αφορούν το ρυθμό της παραγωγικότητας, το δείκτη ISM services και τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Αναλυτικά, ο δείκτης τάσεων στον τομέα των υπηρεσιών ανακοινώθηκε το Νοέμβριο στο 57,4, έναντι εκτιμήσεων για 54 και προηγούμενης επίδοσης στο 53,1.

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκαν στο 1,5%, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για ποσοστό στο 1,7% και ενώ τον Σεπτέμβριο είχε καταγραφεί υποχώρηση κατά 2,4%.

Εξάλλου, ο δείκτης του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας αναθεωρήθηκε για το γ΄ τρίμηνο στο 5,1%, ενώ προηγούμενα στοιχεία τον εκτιμούσαν στο 4% και οι αναλυτές περίμεναν 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v