Νευρικότητα στη Wall Street

Νευρικότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης είναι οι κυρίαρχες τάσεις στη Wall, καθώς, όπως επισημαίνουν αναλυτές, ”ζητείται σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα”. Τα θετικά στοιχεία από την τεχνολογία, τη φαρμακευτική Merck, αλλά και από την απασχόληση ενδέχεται να δώσουν την ”ανοδική διέξοδο” στην πορεία της συνεδρίασης.

Νευρικό είναι το κλίμα στην Wall Street με τους Νasdaq και S&P να σημειώνουν μεταβολές, το δείκτη Dow να κινείται με νευρικότητα και τον κλάδο της τεχνολογίας, αλλά και συγκεκριμένες εταιρίες να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης.

Μικρά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Intel με την αγορά να αναμένει τις προβλέψεις της για την πορεία των μεγεθών της, ενώ ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι της IBM, η οποία ανακοίνωσε πως θα ”ξαναζωντανεύσει” το υποχρηματοδοτούμενο συνταξιοδοτικό της ταμείο.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται επίσης η φαρμακευτική Merck, ως αποτέλεσμα των προβλέψεων που πραγματοποίησε, οι οποίες ”κάνουν λόγο” για κέρδη (2003) που υπερβαίνουν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ευχάριστα τα νέα και από το μακροοικονομικό μέτωπο, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 355.000 ατόμων, έναντι 368.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στον αντίποδα, ”αγκάθι” για τη σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζονται οι μετοχές της αεροπορικής UAL, λόγω της αρνητικής απάντησης που έλαβε από τις αμερικανικές αρχές στο αίτημά της για χορήγηση δανείου -”ζωής ή θανάτου”- ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.

Αναλυτές της JP Morgan υποστηρίζουν μάλιστα πως οι μετοχές της εταιρίας μέχρι το τέλος του μήνα ”θα είναι άχρηστες”.

Στο μικροσκόπιο της αγοράς θα βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και οι εταιρίες λιανικής που θα ανακοινώνουν στοιχεία από τις πωλήσεις Νοεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί η υποβάθμιση (σε ”neutral” από ”buy”) της Morgan Stanley από την Merrill Lynch.

Στις 8.685 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow Jones, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,60%, ενώ στις 1.430 μονάδες και το -0,01% κινείται ο Nasdaq.

Στις 913 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P 500, καταγράφοντας υποχώρηση 0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v